EDUCANT PER A LA IGUALTAT. JORNADA PER A LA PREVENCIÓ DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

El 5 de juliol va tindre lloc la Jornada “Educant per a la Igualtat, prevenció de la violència de gènere” organitzada per la Regidoria d’igualtat de l’Ajuntament de Quart de Poblet i que va comptar amb el finançament del Pacte d’Estat contra la violència de gènere.

L’objectiu de la Jornada era  construir un espai d’aprenentatge i intercanvi, on abordar la importància de la coeducació des dels primers anys d’escolarització. Entenem que aquesta és una eina per a la deconstrucció dels estereotips de gènere i les relacions desiguals i, per tant, és necessària per tal d’avançar en l’eliminació de la violència de gènere.

En aquest cas, comptàrem amb ponents de reconegut prestigi en l’àmbit de la coeducació i la prevenció de la violència de gènere. Així, després de la inauguració de l’Alcaldessa Carmen Martínez Ramírez, Marina Subirats Martori, va exposar la seva conferència que portava per títol “La coeducació: on som, on volem anar?”. Posteriorment Carmen Ruiz Repullo va abordar la realitat de la violència de masclista entre la població adolescent i, finalment, Rosa Sanchís Caudet va parlar sobre la incidència de la pornografia entre el jovent i la influència en les seves relacions. La cloenda de l’acte va córrer a càrrec de la regidora d’Igualtat Cristina Mora que, junt a Sandra Molines, van exposar el treball realitzat als centres escolars públics del municipi per tal d’avançar en la construcció d’uns patis escolars coeducatius.

La jornada,  dirigida, principalment, al professorat del municipi, però també al personal de l’Ajuntament i al públic en general, va comptar amb l’assistència d’unes 130 persones. El Saló d’actes de la Casa de la Cultura es va mostrar ple durant el transcurs de tot el matí, temps durant el qual es va prolongar la Jornada. Les persones assistents van mantindre una actitud molt participativa i en finalitzar l’acte, van fer una valoració molt positiva de la Jornada.

Jornada de prevenció de la violència de gènere “Educant per a la igualtat”

La regidoria d’Igualtat i Polítiques inclusives de l’Ajuntament de Quart de Poblet hem organitzat aquesta jornada de formació dirigida principalment al professorat del municipi i al personal de l’Ajuntament, amb l’objectiu de construir un espai d’aprenentatge i d’intercanvi, on abordarem la importància de la coeducació des dels primers anys d’escolarització.

9:00-9:15    Inauguració de la jornada. Carmen Martínez Ramírez, Alcaldessa  de Quart de Poblet

9:15-10:30    La coeducació: on som, on volem anar?
Marina Subirats Martori

10:30-11:00  Descans

11:00-12:15   Per una adolescència 24/7 lliure de masclisme i de violències masclistes.
Carmen Ruiz Repullo

12:15-13:30   ¿Qui educa la sexualitat del jovent?
Rosa Sanchís Caudet

13:30-14:00    Cloenda amb Cristina Mora Luján, regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives i Sandra Molines amb l’experiència de Coeducació i convivència per a la prevenció de la violència de gènere realitzada a diferents centres educatius de Quart de Poblet.

5 de juliol de 9 a 14 hores a la Casa de la Cultura, Quart de Poblet

Aforament limitat
Inscripció prèvia a la Casa de la Dona
Telèfon 96 152 12 31
Correu electrònic dona.coordinació@quartdepoblet.org

Taller “Laboratori d’autodefensa feminista”

Els dies 13 i 14 de juny de 10 a 13 hores, tindrá lloc a la Casa de la Dona el taller “Laboratori d’autodefensa feminista” dut a terme per Formigues Liles Coop. V.

Mitjançant el laboratori d’autodefensa feminista, es pretén generar un espai no mixt d’indagació, cures i aprenentatge col·lectiu on poder compartir experiències que ens ajuden a construir noves estratègies per a combatre el masclisme que vivim en nostra cotidianitat (institucions, treball, relacions personals, família, etc.)  d’allò visible a l’invisible

En aquest taller treballarem l’apoderament i la seguretat en nosaltres mateixes a través de l’autoestima y de l’autodefensa.

·inscripció prèvia·
961 52 12 31

1 2 3 57