LA CASA DE LA DONA EN LA FASE 1 DE DESCONFINAMENT

La Casa de la Dona de @Quartdepoblet, com a servei essencial, no ha deixat d’atendre a les dones del municipi en cap moment. Tal i com venim fent, seguim atenent telefònicament i en aquells casos que es valore i prèvia cita, presencialment.

En el document informatiu que adjuntem, s’amplia la informació sobre el servei durant la Fase 1 de la desescalada.

Recordeu, compteu amb nosaltres perquè estem amb vosaltres!

NO US DEIXEM SOLES. ESTEM AMB VOSALTRES, COMPTEU AMB NOSALTRES

La Casa de la Dona de Quart de Poblet hem seguit atenent les dones del municipi durant aquestes setmanes de confinament i seguim fent-ho durant el procés de desescalada.

Els serveis relacionats amb la protecció i atenció de víctimes de violència de gènere han estat definits com a activitats essencials en el context de l’Estat d’alarma decretat el 14 de març.

En aquest context, des de l’Àrea d’Igualtat hem seguit oferint, telefònicament, els serveis d’atenció i informació general, assessoria jurídica i atenció psicològica a les dones de Quart de Poblet, amb especial atenció als casos de violència de gènere. Així, en el període comprès entre el 16 de març i el 27 d’abril, el servei d’atenció psicològica ha realitzat 86 atencions fins al 27 d’abril i des del servei d’assessoria jurídica s’han realitzat 20 atencions.

Teníem previst fer atencions presencials amb les mesures de protecció establertes pels organismes amb competències en matèria sanitària, en el cas que hi hagués alguna urgència per motius de violència de gènere. No obstant això, no ha estat necessari, ja que totes les atencions s’han pogut realitzar via telefònica.

Durant aquest període i amb la finalitat de prestar la millor atenció possible a les dones víctimes de violència de gènere, s’ha mantingut la comunicació i coordinació setmanal amb la UFAM del Cos Nacional de Policia i la Policia Local.

 

ARRIBEM MÉS LLUNY QUAN, CADASCUNA AMB LES SEUES FORTALESES, REMEM EN UNA MATEIXA DIRECCIÓ

El Taller d’Empoderament de la Casa de la Dona continua treballant i avançant en l’empoderament individual i col·lectiu en l’actual context de crisi sanitària. Davant un context complex, hem treballat la importància de recordar, valorar i reforçar les qualitats i fortaleses de cadascuna. Aquest reforç ens permet transitar per aquesta situació d’una millor manera i ens facilita la quotidianitat.

A més, hem recordat la importància de sumar les diferents fortaleses de cadascuna i el suport mutu per tal d’assolir els objectius que ens anem marcant. I és que, NAVEGUEM JUNTES EN UN MATEIX VAIXELL.

Com a resultat, hem elaborat el següent vídeo que compartim a totes i tots vosaltres.

ARA MÉS QUE MAI, ACTUEM TOTES I TOTS CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES #ESTEMJUNTES

La violència de gènere, malauradament no s’atura en aquests dies d’emergència pel COVID19 i el confinament. Hi ha dones del nostre municipi, del nostre barri, de l’edifici on vivim, que poden estan vivint situacions de maltracte. En l’actual situació, aquesta violència pot incrementar-se i les dones tenen més dificultat per demanar ajuda o posar una denuncia.

És per això que ara és especialment important la implicació de totes i tots per fer front a la violència masclista. Per això, si eres coneixedora d’una situació de violència de gènere, actua i no sigues còmplice:

– Davant l’evidència d’una agressió i el possible risc per a una dona, contacta amb el 091 o 016.

– Si tens sospites que la teva veïna pot estar pantint-la i tens l’oportunitat, pregunta-li si necessita que crides per ella al 016 o al 091, recordant que en cas d’emergència, cal actuar.

I recorda que, per qualsevol dubte, seguim atenent a la Casa de la Dona en el 961521231 de dilluns a divendres en l’horari de 8:30 a 14h.

També pots contactar via correu electrònic: dona@quartdepoblet.org

1 2 3 59