BANC DEL TEMPS

LOGO BANCO TIEMPO

Què és?

És un instrument d’ajuda mútua basat en l’intercanvi de temps, treball i servicis sense diners.

L’intercanvi consistix en oferir un determinat nombre d’hores realitzant una activitat a favor d’algú i, al mateix temps, demandar un número aproximat d’hores per a rebre el servici que necessite.

Este espai facilita:

  • Organitzar millor el nostre temps personal.
  • Relacionar-nos amb dones del municipi i crear llaços de solidaritat, a fi de millorar la qualitat de vida de les usuàries.
  • Valorar el nostre treball i les nostres habilitats.

Què es pot intercanviar?

  •  ATENCIÓ A LES PERSONES: acompanyar xiquets/es al col·legi o a diferents activitats, llegir contes o jugar, cuidar persones majors i/o malaltes, acompanyar-les al metge, llegir-los llibres, realitzar gestions en el carrer, etc.
  • ATENCIÓ DEL COS I DE LA SALUT: fer massatges, reflexologia, relaxació, automaquillatge, atenció del cabell, etc.
  • TASQUES DOMÈSTIQUES: fer la compra, cuinar, cosir, fer xicotetes tasques i reparacions domèstiques, bricolatge, cuidar animals i plantes, etc.
  • INFORMÀTICA: passar treballs a ordinador, assessorament informàtic, etc.
  • IDIOMES: classes, traduccions, conversació, etc.
  • FORMACIÓ: suport per a realitzar deures, música, pintura, dibuix, decoració, etc.

Com?

L’inscripció es farà personal a la Casa de la Dona.
Les encarregades del Banc realitzaran una entrevista on s’explicarà el funcionament, els seus objectius i normes. S’omplirà un qüestionari en què s’arreplegarà el què la persona necessita i què és allò que pot oferir.
Les teues dades entraran a formar part d’un arxiu i quan aparega la persona idònia per a l’intercanvi et posarem en contacte amb ella.

Qui pot participar?

Totes les dones majors d’edat de Quart de Poblet. En l’intercanvi serà necessari que almenys una de les dones residisca en el municipi.

Exemple d’intercanvi:

Una dona necessita que li pugen els baixos de dos pantalons i a canvi pot acostar a una altra dona en el seu cotxe a algun lloc pròxim.

Una dona necessita deixar els seus fills una vesprada a la setmana i a canvi pot quedar-se amb els fills d’una altra dona una altra vesprada diferent.

Una dona vol aprendre nocions bàsiques d’informàtica i a canvi pot ensenyar a parlar en valencià.

Les possibilitats són immenses, i l’única condició és que les dos dones es posen d’acord.