Concedits els Premis Isabel de Villena de l’Ajuntament de Quart de Poblet en la seua VII Edició

El jurat ha concedit el Premi Isabel de Villena en la modalitat corresponent a la Comunitat Valenciana al Banc del Temps de Quart de Poblet, gestionat per dones voluntàries a través d’un conveni amb l’ajuntament i l’Associació Impuls. El seu objectiu és crear una xarxa social d’intercanvis de temps i servicis, fomentant l’oportunitat de conéixer-se i millorant la qualitat de vida de les dones del municipi. El Banc del Temps ha creat en els seus tres anys de recorregut un nou espai per a compartir i desenrotllar en la pràctica valors de solidaritat i cooperació.

En la modalitat corresponent a l’àmbit nacional o internacional s’ha premiat a la Tertulia Feminista Les Comadres de Gijón y de Mujeres por la Igualdad de Barredos. Les dos associacions són organitzacions feministes d’Astúries que han treballat a escala local durant dècades per la llibertat de les dones. La por d’un retrocés de més de 30 anys en la nostra llibertat de decisió els va animar a donar el pas per a eixir de les seues ciutats natals en l’anomenat ”Tren de la Llibertat” i portar al Congrés dels Diputats les seues reivindicacions. L’experiència finalment es va transformar en un documental va reflectir la jornada de l’1 de febrer del 2014 a Madrid, que es va convertir en la major manifestació feminista de la història d’Espanya. Més de 80 cineastes es van unir per a realitzar-lo de manera voluntària i altruista.

Els Premis Isabel de Villena, creats en 2003 per la Regidoria d’Igualtat de l’ajuntament de Quart de Poblet, reconeixen públicament la trajectòria i l’esforç de persones o entitats que hagen desenrotllat una labor rellevant en l’àmbit de la igualtat d’oportunitats, sent un mitjà de contribució a la conquista de l’espai històric que se’ns ha negat sistemàticament a les dones.

L’acte d’entrega està previst per al mes de novembre.

2 thoughts on “Concedits els Premis Isabel de Villena de l’Ajuntament de Quart de Poblet en la seua VII Edició

 1. Muy buenos días .
  Me llama la atención que en todas las actividades llevadas a cabo en este municipio hay una ausencia total de la mujer extranjera. No se si es una discriminación del colectivo extranjero o es una falta de integración. Nos gustaría compartir con ustedes este espacio visto considerado que vivimos en un estado de derecho donde todos los ciudadanos son iguales y todos los espacios son para toda la gente que vive en este municipio venga de donde venga.
  gracias por esta ventana desde la cual podemos asomar para decir que nosotros también existimos en quart de poblet

  1. Buenas tardes Brahim,
   En relación a tu comentario decirte que llevamos años trabajando con mujeres de otras nacionalidades y/o culturas. Desde el ayuntamiento, a través de la Liga de la Educación, se realiza desde hace años un taller de castellano para mujeres amigrantes y ese taller durante varios cursos ha estado ubicado aquí en la Casa de la Dona. En todas nuestras actividades se intenta visibilizar este colectivo y han participado activamente (día de las mujeres, contra la violencia de género..). Asimismo son usuarias de nuestros servicios (atención psicológica, jurídica, banco del tiempo…).
   un saludo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *