Conclou la II Taula redona “Dona i Discapacitat”

L’Ajuntament de Quart de Poblet ha presentat l’estudi realitzat per la Regidoria d’Igualtat, INFO Genero y Discapacidad“Gènere i discapacitat intel·lectual”, pioner a la Comunitat Valenciana, en el marc de la II Taula Redona “Dona i Discapacitat”, que forma part dels actes al voltant del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Accedir a una ocupació, formar una família i estudiar són les principals barreres a les quals s’enfronten.

La regidora d’Igualtat, Cristina Mora, ha explicat que aquest treball de recerca, realitzat per Inma Almazán durant una de les beques del programa La Dipu et Beca i coordinat des de la Casa de la Dona, persegueix “una aproximació a la realitat de les dones amb discapacitat intel·lectual, és la veu d’aquest col·lectiu ciutadà, i a partir d’ací s’obri un llarg camí de treball per a millorar la seua qualitat de vida, a partir del que elles mateixes ens han explicat”.

“L’ objectiu: donar major visibilitat a aquest col·lectiu de dones, vetlar pels seus drets, promoure la participació i l’empoderament de les dones amb aquest tipus de discapacitat dins i fora del moviment associatiu, prevenir i sensibilitzar contra la violència de gènere i fomentar accions que faciliten l’accés a l’ocupació de manera igualitària”, ha precisat l’edil.

La taula redona ha comptat també amb la participació de Juan Ramón Expósito, director del Centre Ocupacional de Quart de Poblet, qui dins de la ponència “Entorns accesibles”, s’ha centrat en l’accessibilitat cognitiva amb un acostament a la lectura fàcil i a Sistemes Alternatius i Augmentatius de Comunicació (SAAC) com a eines perquè les persones amb discapacitat intel·lectual puguen exercir el seu dret a la informació, imprescindible per a la presa de decisions i la participació. Tres usuàries del Centre Ocupacional: Silvia Abellán, Amparo Briz i Emilia Adame han expresat diverses peticions, como per exemple que els agradaria decidir on viure o tindre parella, en llenguatge pictofràfic.

Finalment, ha tancat les intervencions Noemí Soriano, del Moviment Associatiu Plena Inclusió, qui s’ha centrat en la dona amb discapacitat intel·lectual com a col·lectiu en risc d’exclusió social.

La jornada s’ha clausurat amb la lectura del Manifest del CERMI amb motiu del 8 de març, adaptat a lectura fàcil, per part de Sheila Alemany i Shaila Adrián. Tots els agents implicats han assenyalat la importància d’aquest tipus d’actes on expressar quina és la situació actual i prendre les mesures oportunes perquè la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat (2006) es convertisca en tota una realitat.

 

IMG_20160311_111015CdR-waKUEAAC-4QDSC05213DSC05216

 

DSC05217IMG_20160311_114310IMG_20160311_114208DSC05204

Genero y Discapacidad Intelectual en Quart de Poblet

Manifiesto CERMI 8 de marzo 2016 Lectura Facil

Manifiesto CERMI con pictogramas

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *