Commemoració del Dia Internacional Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones

Enguany els actes per a commemorar el 25 de Novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, organitzats per la Regidoria d’Igualtat, han girat entorn al lema de la campanya “Violetes al carrer”.

La campanya pretén visibilitzar a cada una de les dones i als i les menors assassinades per violència masclista enguany, per a això s’han col·locat 58 violetes en les voreres dels carrers del municipi amb els noms de les 48 dones, i els i les 8 menors assassinades.

Un altre dels actes de la campanya va tindre lloc divendres passat, 24 de novembre, a través de la concentració ciutadana que es va dur a terme en la plaça de l’Ajuntament. Per a commemorar a les assassinades la ciutadania de Quart de Poblet, es va situar entorn de la imatge d’una gran violeta col·locada en la plaça  i va anar col·locant un a un els noms de les 48 dones, els 4 xiquets i les 4 xiquetes assassinades, que sumen un total de 8 menors, una xifra que ja supera les estadístiques d’anys anteriors.

A més, durant tot el matí, la ciutadania va tindre a la seua disposició una taula informativa sobre els recursos municipals per a dones víctimes de violència de gènere, també es va oferir informació sobre APP per a mòbil En Verd dirigida a adolescents.

Durant la concentración,la alcaldessa, Carmen Martínez, es va dirigir a la ciutadania i va lamentar que  “els minuts de silenci estan ocupant ja massa temps”, Carmen va recordar que “les xifres de la violència de gènere ja són semblants a les del terrorisme en aques país” , i va demanar que totes les persones presents guardaren un minut de silenci per l’última dona assassinada a Vinaròs.

També va afirmar que “Estem davant d’un terrorisme masclista que exigix, igual que qualsevol comportament violent sistemàtic, l’acció conjunta de totes i tots: institucions, partits polítics, universitats, mitjans de comunicació, cossos de justícia i seguretat pública, entitats i organitzacions de la societat civil i de cada persona també a nivell individual. És una gran notícia que comptem amb un Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista i un altre Estatal. Això sí, no hem d’abaixar la guàrdia i no es poden escatimar recursos perquè ambdós siguen efectius”, ha afegit.

Així mateix, va instar les persones presents a firmar el pacte valencià, entrant en la pàgina sumatalpacte. com, i va qualificar de “molt positiu l’anunci de la Diputació de València d’impulsar una Xarxa de Municipis contra la Violència de Gènere, que com recordareu ja vam promoure de forma pionera des de Quart l’any 2004”.

Per a concloure, Carmen Martínez, va agrair la participació de les associacions de dones, de la Policia Nacional i de la Policia Local, de l’Escola Municipal Infantil Ninos, que va participar en l’acte aportant un mural que han realitzat les xiquetes i els xiquets del Centre, i de totes les persones presents en la plaça, entre les que no van faltar les alumnes i els alumnes del Centre Ocupacional per a Persones amb Diversitat Funcional Intel·lectual.

Per la seua banda, la regidora d’Igualtat, Cristina Mora, va llegir una declaració institucional contra la violència de gènere, en la que s’arreplega el compromís de l’Ajuntament de fer de la prevenció contra les violències masclistes i la desigualtat una política prioritària i transversal, que impregne totes les polítiques desenrotllades a través de les seues regidories.

Cal assenyalar, que dins de la campanya “Violetes al Carrer” ja s’han dut a terme altres activitats prèvies com la xarrada-col·loqui sobre la “Seguretat i la inseguretat de les dones en la ciutat” i l’exposició “No em toques el Whatsapp”, cedida per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) . La joventut del municipi també ha volgut sumar-se, organitzant un taller sobre amor romàntic i violència de gènere, impartit per l’associació Les Liles, en la Casa de Joventut L’Amagatall, i en la Casa de Joventut Barranquet s’ha dut a terme “La nit dels dones”.

Per una altra banda, des de la Casa de la Dona, es va convocar a les associacions de dones i a la població de Quart, en general, a sumar-se a la manifestació que va tindre lloc a valència, el dissabte 25 de novembre.

Finalment, per a concloure els actes, Juan Manuel Martínez Zaragoza presentarà el seu llibre “Una dia sí i un otro también” el 30 de novembre, a les 19.30 hores, en la Casa de Cultura.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *