Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones

Hui es celebra el Día Internacional d’Acció per la Salut de les Dones i volem nomenar a Carme Valls, metgessa y pionera en la investigació de les diferències entre la salut dels homes i de les done. Per això fou reconeguda en l’última edició dels Premis Isabel de Villena la Igualtat, otorgats per l’Ajuntament de Quart de Poblet.

Carme Valls

Durant décades, la Dra. Valls ha divulgat la invisibilitat de les enfermetats que afecten al sexe femení, denunciant com les enfermetat de les dones son marginades, poc estudiades i com es psiquiatrizan les seus patologies.

És mestra en la Universitat de Barcelona, autora de diversos llibres (“Mujeres, salud y poder”, “Mujeres invisibles”…), directora del “Programa Mujer, Salud y Calidad de Vidad” de la ONG Centro de Análisis y Programas Sanitarios (CAPS), dedicat a la investigació i la docència sobre temes de salut, dones i génere desde una perspectiva integral i multidisciplinar. Va impulsar la creació de la “Red de Médica y Profesionales de la Salud”, amb l’objectiu de mantindre’s mutuament imformades de les noves línees d’investigació i fer una sistemàtica reflexió sobre el sesgo de génere existent.

Açí os deixem un article seu per a conéixer més acerca de les seus investigacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *