Guia “Nosaltres per a Nosaltres”

Presentem NOSALTRES PER NOSALTRES: Guia per a la Prevenció de la Violència contra les Dones amb Discapacitat Intel·lectual, en lectura fàcil i pictogrames. Fruit del treball realitzat amb persones del Centre Ocupacional

El grup de promotores i promotor d’igualtat nascut del taller que organitza la Casa de la Dona en col·laboració amb el Centre Ocupacional, ha elaborat una guia de prevenció de la violència cap a les dones en lectura fàcil

Carmen, Tere, Sheila, Shaila, Maria i Fernando, usuari i usuàries del centre ocupacional per a Persones amb Diversitat Funcional Intel·lectual de l’Ajuntament de Quart de Poblet, van presentar a la V Taula Redona Dones i Discapacitat, un treball cridat a convertir-se en referent per a molts altres municipis, institucions i entitats: la primera guia de prevenció de violència per a dones en lectura fàcil, elaborada per persones amb discapacitat intel·lectual baix el títol “nosaltres per a nosaltres”.

Aquest treball és el resultat de dos anys de formació al taller sobre igualtat i violència de gènere desenvolupat per la Casa de la Dona amb usuaris i usuàries del Centre Ocupacional i, entre ells, les autores i l’autor de la guia, que van assumir la responsabilitat d’esdevenir promotores i promotor d’igualtat, encarregats de guiar als seus companys i companyes que inicien la formació i de detectar situacions de desigualtat que es donen en el seu entorn per visibilitzar-les.

Nosaltres per a nosaltres és per tant, una guia de prevenció de la violència cap a les dones que puguen comprendre totes, independentment de les limitacions i nivell de comprensió, buscant la plena inclusió també en aquest aspecte. Es van posar mans a l’obra comptant amb el suport de María José Rodrigo, psicòloga de la Casa de la Dona, i Marta Tarazona, educadora del Centre Ocupacional.

Així, es van assegurar d’emprar un llenguatge senzill, amb missatges directes, triant les paraules més fàcils d’entendre i, en cas de dubte, demanant assessorament a les companyes amb més dificultats de comprensió. Van escollir, així mateix, els pictogrames més utilitzats i que millor funcionen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *