II Marxa de dones empoderades en el Dia Internacional de les Dones

El passat 8 de març, vam celebrar el Dia Internacional de les Dones amb la segona marxa de Dones empoderades de Quart de Poblet. Dones i hòmens del municipi es van unir a la marxa per reivindicar la igualtat real i efectiva entre dones i hòmens, acompanyades i acompanyats per la batukada Borumbaia.

La II Marxa de Dones Empoderades ha conclòs en la Plaça de l’Ajuntament. La Regidora d’Igualtat, Cristina Mora, acompanyada per representants de la corporació municipal, ha llegit un manifest en el què ha enumerant les xifres de la desigualtat existents entre dones i hòmens en els diferents àmbits de la societat, posant l’accent en les dades de la violència de gènere, amb 16 dones assassinades a les mans de les seues parelles en 2017.

La regidora ha parlat  de la desigualtat laboral i salarial i ha volgut ressaltar la doble discriminació que pateixen alguns col·lectius com les dones amb diversitat funcional, les dones migrades, les dones lesbianes o aquelles que, com a conseqüència de les guerres, malviuen en camps de refugi.

En la seua intervenció, Cristina Mora, ha llegit una frase de la filòsofa Amelia Valcárcel: Com a dona “Em negue a entrar en l’estúpid joc de demostrar el doble per a obtenir la meitat” . Finalment, ha agraït als hòmens i veïns del municipi, especialment als pertanyents a la plantilla de l’Ajuntament, que s’hagen sumat a la campanya He For She, pujant les seues fotos a Twitter i protagonitzant el cartell commemoratiu del Dia de les Dones 2017.

Per a concloure l’acte, Jose Acosta, Regidor de Comunicació i Participació Ciutadana, ha llegit el manifest del 8 de març. El Regidor ha afirmat que: “La igualtat és un problema social que ens concernix a tots i a totes. Totes les persones hem de preocupar-nos perquè la meitat de la població està privada de part dels seus drets. Volem un món millor per a les nostres filles, germanes, companyes i, en definitiva, per a nosaltres mateixos. Els hòmens de l’Ajuntament som He for She perquè creiem que junts podrem aconseguir la igualtat real”.

Finalment, l’Ajuntament s’ha sumat a l’atur laboral convocat per organitzacions de tot el món amb l’objectiu de reivindicar la igualtat entre hòmens i dones. La concentració ha tingut lloc de 12:00 a 12:30 hores en la Plaça de l’Ajuntament.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *