Taula redona “Dona i Discapacitat”

IMG_20150310_125325

El dimarts vam assistir a la taula redona “Dona i Discapacitat” organitzada pel Centre Ocupacional de Quart de Poblet amb la col·laboració de la Regidoria d’Igualtat.

Van participar en la trobada Juan Ramón Expósito, professional de suport i responsable del grup de treball Dona i Discapacitat, junt amb Shaila Adrián, Carmen Costa, María Martínez, Gemma Pineda i Tere Sánchez, persones usuàries del centre ocupacional. Van exposar quina és la situació actual de les dones amb discapacitat intel·lectual i les discriminacions a què s’enfronten que es veuen multiplicades per ser dona, amb una discapacitat i a més intel·lectual.

En la projecció del documental “También somos mujeres”, realitzat per FEAPS Madrid, vam assistir al testimoni de diverses dones entorn de temes com l’ocupació, el dret a la maternitat, el treball invisible de les mares de persones amb discapacitat intel·lectual i la falta de recursos econòmics, la violència de gènere, el dret a la sexualitat, la sobreprotecció.

 http://www.feaps.org/archivo/galeria-de-videos/vervideo/88/

Manifiesto Tambien somos Mujeres

La ponència va finalitzar amb la lectura del manifest #tambiensomosmujeres sumant-se a les reivindicacions del Dia Internacional de les Dones, i expressant demandes com que existisquen polítiques que milloren la seua inserció laboral, que des de la infància tinguen una educació i formació permanent de qualitat o que les seues necessitats s’incloguen en les de les dones en general.

Cristina Mora, va fer menció a la seua incorporació al Consell municipal de les Dones, arran de la qual cosa va sorgir la idea d’esta taula redona, experiència que es repetirà en futures celebracions del 8 de Març, a més del compromís de continuar treballant conjuntament en la consecució de les demandes de les dones amb discapacitat intel·lectual de Quart de Poblet.

 IMG_20150310_124627

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *