“Un bitllet d’anada. Èxode rural de dones a Quart de Poblet, 1950-1975”.

“Un bitllet d’anada. Èxode rural de dones a Quart de Poblet, 1950-1975”.

Aquest documental part d’una recerca amb perspectiva de gènere i posterior projecte audiovisual i gràfic, que busca retratar la situació de les dones espanyoles que en eixe periode de temps van emigrar a Quart de Poblet amb l’objectiu de poder assentar-se, trobar treball i començar una nova vida durant aquesta època franquista.

Aquest estudi té un enfocament etnogràfic i es basa en la recopilació i anàlisi d’històries de vida. Es tracta per tant, de rescatar els testimoniatges, recórrer les trajectòries vitals i reconstruir el context en el qual s’inscriuen. El documental ens permetrà observar els canvis de la societat, descobrint allò que volem guardar com a testimoni d’una realitat específica.

En 1960, el municipi de Quart comptava amb 10.025 habitants, una dècada després la seua població arriba a 14.473 i tan sols 5 anys després, en 1975, registrarà un increment espectacular, aconseguint les 26.281 persones empadronades (font INE). No és d’estranyar que contemplant aquests números ens plantejem conèixer els motius i, particularment, a les protagonistes de tot aquell procés per a saber d’on procedien, Què les va empènyer a marxar-se de les seves llars? Què va suposar per a elles i per als seus familiars? i Com va ser l’acolliment?.

Calendarització del projecte:

Abril: estudi etnogràfic i entrevistes

Maig- juny: producció i redacció, disseny i maquetació del catàleg

Juliol-setembre: post producció i impressió del catàleg.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *