VIII Edició de l’entrega de Premis Isabel de Villena

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Quart de Poblet, que dirigix la regidora Cristina Mora, va entregar el divendres 17 de Novembre, els VIII Premis Isabel de Villena.

Els Premis Isabel de Villena creats en 2003, són un homenatge a totes les persones i entitats de dins i fora del nostre municipi que van lluitar i continuen lluitant per la plena consecució de la igualtat.

Enguany, a l’acte d’entrega dels guardons van assistir l’alcaldessa, Carmen Martínez, el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, la regidora d’Igualtat de Quart de Poblet, Cristina Mora, la directora general d’Infància, Rosa Moler, la subsecretària de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, Eva Martínez Ruiz, i l’alcalde d’Aldaia, Guillermo Luján, entre altres autoritats i representants de la corporació municipal de Quart de Poblet.

En esta nova edició, l’alcaldessa, Carmen Martínez, va entregar el guardó a Carmen Alborch Bataller, en la modalitat corresponent a la Comunitat Valenciana, per la seua contribució en la lluita per la igualtat, reivindicant el paper de l’educació i la cultura com a valors socials en la construcció de la igualtat de gènere; reclamant polítiques positives per a revertir la “ausència” de les dones en els espais de poder” i en “els temples oficials del saber”.

En la seua intervenció en la gala, Carmen Alborch, va incidir en la importància de la coeducació i en que el feminisme perseguix una vida sense violència. A més va afirmar que “Cal alçar la veu contra el masclisme, contra la violència. La llibertat s’aprén exercint-la i si les dones som lliures i felices, també ho seran els hòmens, ho serem tots”,  va concloure.

En l’àmbit nacional/internacional el guardó ha sigut atorgat a Loudes Benería Farré, per les seues aportacions en els estudis d’economia de gènere, les aportacions sobre la situació de la dona en el tercer món, la divisió sexual del treball i el paper de la dona en el creixement econòmic. Lourdes va rebre el premi de mans de María Luisa Moltó, catedràtica de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials i Directora de l’Institut Universitari d’Estudis de la Dona, de la Universitat de València.

Durant la seua intervenció en la gala, Loudes va afirmar que “Les dones hem trencat el silenci, però encara hi ha hòmens que diuen coses semblants a les dones i se’ls fa més cas, la qual cosa indica que hi ha molts canvis encara que han de donar-se en la nostra societat”.

Per concloure la gala Carmen Martínez, va agrair a les dos premiades la seua presència en Quart de Poblet i la seua dedicació a “lluitar pels drets de totes”. En la seua intervenció va condemnar la violència masclista i va reafirmar el compromís de l’Ajuntament amb les polítiques destinades a eradicar-la i també a aconseguir la igualtat plena entre hòmens i dones. En aquest sentit, l’alcaldessa va insistir en la necessitat d’educar en la igualtat a xiquets i xiquetes, adolescents i jóvens, oferint-los una educació que no justifique la desigualtat ni cap forma de violència de gènere.

Finalment, vam poder disfrutar de la l’actuació de la humorista, actriu, directora de teatre i dramaturga Patricia Sornosa, l’humor de la qual es caracteritza pel seu estil combativament i obertament feminista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *